Algunes eines TAC que farem servir…

Hola a tots i totes. Aquí us deixo algunes de les eines amb que durant aquest curs anirem treballant.

És molt important que poc a poc anem familiaritzant-nos amb les eines digitals. Ens serviran per fer els projectes i sobretot per relacionar-nos, comunicar-nos i compartir documents i dades.

Els passos que seguirem seran aquests:

1. Obrir un compte de correu gmail. El compte ens servirà per comunicar-nos però sobretot per tenir accès a totes les aplicacions que ofereix l’empresa google (youtube, drive, blogger, maps, google+, fotos,…)

2. Amb el compte de gmail, ens crearem un canal al youtube. Aquest ens servirà per anar-hi penjant tots els vídeos relacionats amb la matèria que anem trobant a la xarxa, i els vídeos que anirem creant nosaltres mateixos….

3. Configurar el drive. Disposar d’un espai al núvol on poder emmagatzemar tots els documents de qualsevol format (text, foto, video,…) ens serà molt útil. Especialment perquè al treballar en grup els podrem compartir. Aquí us deixo un petit manual que he trobat a la xarxa de com funciona…

També podeu descarregar aquest manual en format pdf.

 

4. Obrirem un portfoli o bloc personal (wikispace, weebly, webnode, wix,..) que ens servirà per anar plasmant i recopilant les activitats i els projectes que tant individualment com en grup, anirem realitzant.

5. Amb el compte de google o gmail podrem accedir de forma directa a moltes de les aplicacions i eines amb que treballarem: una d’elles i a la que ja podeu anar registrant-vos és edpuzzleÉs una plataforma on editaré els vídeos i en la qual hi podré inserir algun qüestionari.


 

Si es dóna el cas i en funció del ritme de treball del grup classe també:

6. Disposarem, en aquest diaridesocials (a la barra dreta), d’un fòrum per tal de poder exposar els dubtes i inquietuds que tinguem. Hem de ser conscients que aprenem tots de tots, de manera que qualsevol de nosaltres podem respondre o resoldre dubtes.

7. Crearem un espai virtual (amb algun programa de l’estil symbaloo) anomenat calaix per compartir on hi anirem penjant aquells recursos en qualsevol format que anem descobrint i trobant per la xarxa i que ens poden ajudar en el treball diari. Poden ser, presentacions, documents text, gràfics, programes televisió o radio, imatges, històries,…Quan més en recollim més fàcil ens serà entendre, aprendre i treballar. Serà la nostra maleta d’eines i per tant acabarà configurant el nostre PLE (entorn personal d’aprenentatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *