1.Toquem de Peus a Terra….l’UNIVERS

https://www.flickr.com/photos/miquelgp/6319529429

A punt per començar? En teniu ganes? Som-hi doncs!

En aquest tema aprendrem que no vivim sols. Que som una petitísssssima part del que anomenem el Sistema Solar o l’Univers.

Aprendrem com funciona el nostre planeta Terra, és a dir com es mou, quina és la seva estructura,…. aprendrem d’on venen els dies, les hores, les estacions,.. i veurem que no tot el planeta Terra és igual, que és un planeta ric i divers. I sobretot aprendrem allò que vulguem descobrir…Us animeu?

EL PROCÉS DE TREBALL SERÀ EL SEGÜENT:

  1. Primer de tot, amb calma, cal que mireu el document continguts per tal de comprovar el que enteneu i el que no
  2. En cas de no entendre alguna cosa teniu dues opcions: la primera és plantejar el dubte o pregunta al fòrum de dubtes de la classe, i la segona és plantejar-me-la a mi a l’aula.
  3. Després cal que miris tants recursos com et siguin possible. T’ajudaran a millorar la comprensió i segurament el plantejaran nous dubtes…
  4. Simultàniament anirem realitzant les activitats a l’aula. Aquestes seran individuals o en grup i sempre hauran de fer-se al portfoli o bloc personal que obrireu i que serà la vostra llibreta de treball.
  5. Els dubtes que vagin sorgint cal resoldre’ls en el propi grup, directament al professor o cercant la resposta a a xarxa. Recordeu que tenim a la nostra disposició el fòrum de la classe. Quan més dubtes o preguntes ens fem més aprendrem entre tots i totes.
  6. A mesura que aneu treballant i aneu descobrint alguna aplicació, o pàgina web, o article o imatge o qualsevol cosa que sigui interessant per compartir, ho podeu compartir al calaix per compartir que tindrem entre tots i trobareu enllaçat en aquest mateix blog.
  7. Un cop ja haguem realitzat les activitats, serà l’hora de dur a terme un projecte final de tema. Els projectes finals els proposarem i presentarem durant el tema. Poden ser proposats per mi o també per vosaltres… i tindran en compte, entre d’altres coses, el treball cooperatiu.

Per començar doncs, podeu descarregar-vos els continguts que exposen, a grans trets, què és això de l’univers i com funciona, el planeta on vivim, així com les principals característiques d’aquest.

 

unnamed (6)

Els principals continguts que treballarem són els següents….

1. Clica a la imatge de la lletra C i trobaràs una presentació amb els continguts més importants. Han estat elaborats pel company Rafel Moreno

2. Mireu els vídeos d’edpuzzle i responeu les preguntes. Atenció a la data límit per respondre…

 

 

unnamed (2)

Aquí teniu les activitats que anirem realitzant… Llegiu-les bé i seguiu els passos que hi ha descrits. Anirem fent-les totes a l’aula, individualment o en grup.

 

 

 

unnamed (3)

Aquí trobareu els recursos que us ajudaran a entendre i realitzar les activitats i el projecte. És important que dediqueu un temps a casa a visualitzar-los amb un paper o el portfoli a la vora per tal d’anotar dubtes o bé informació complementària.

 

 

 

unnamed (7)I aquí trobareu descrit el projecte que us proposo, amb les instruccions i els criteris d’avaluació… En aquest cas està pensat per mi, però si durant el tema se us acut algun altre projecte que us faci il.lusió me’l podeu proposar.

 

 

Per qualsevol dubte em podeu trobar:

a l’aula, eldiaridesocials@gmail.com, fòrum de classe,…

I RECORDA! NO HI HA PROBLEMES, HI HA SITUACIONS QUE NECESSITEN UNA SOLUCIÓ! BUSCA-LA!

ànims i endavant!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *